sâmbătă, 28 iunie 2014

Ciorba de ciuperci pleurotus si sfecla rosie

Este o ciorba in stilul celor ucrainiene. Dar am adaugat si niste ciuperci pentru aport proteic, asa ca este si satioasa. E numai buna pentru zilele de post. Daca nu tineti post puteti sa adaugati smantana la servire.








Ingrediente:
-300 g ciuperci pleurotus
-1 ceapa medie
-1 morcov
-1 sfecla rosie mica (150g)
-2 catei usturoi
-2 rosii
-bors
-leustean
-sare
-1 lg ulei masline
-1,5l apa
Mod de preparare:
1. Intr-o oala se pune apa la fiert.
2. Intr-o cratita/tigaie se pune uleiul la incins.Se adauga ceapa tocata marunt, apoi morcovul si sfecla date pe razatoarea mica. Se calesc impreuna cam 5 minute.
3. Legumele calite se transfera in oala cu apa si se lasa la fiert 20 minute.
4. Se adauga ciupercile taiate fasii si rosiile taiate cubulete
5. Dupa 10 minute se pune si borsul (dupa gust),leusteanul tocat si se potriveste de sare
Bon appetit!