luni, 14 iulie 2014

Paste cu dovlecei

Este reteta perfecta pentru o cina de vara. Se gateste rapid, este ieftina si gustoasa. Si nici nu necesita mare indemanare in bucatarie.

Ingrediente:
-paste fainoase 150g (eu am folosit spaghete)
-1 dovlecel 300g
-2-3 catei usturoi
-1 lingurita ulei
-sare, piper
Mod de preparare:
1. Pastele fainoase se pun la fiert in apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet.
2. Dovlecelul se spala, se curate de coaja si se taie fasii cu instrumentul de curatat coaja legumelor, doar pana la partea cu seminte.
3. Intr-o tigaie antiaderenta se pune uleiul la incins, se adauga fasiile de dovlecei si se calesc 10 minute, apoi se adauga usturoiul taiat felii, sarea, piperul si se mai lasa pe foc 2-3 minute.
4. Fasiile de dovlecel se aseaza peste pastele fierte si scurse. Daca nu tineti post, puteti adauga deasupra si niste branza rasa.
Pofta buna!