marți, 22 iulie 2014

Dovlecei pane -varianta Dukan


Pentru iubitorii de dovlecei pane aflati la dieta, aceasta reteta este o variant de compromis acceptabila. Am incercat sa fac si alte tipuri de pane, inlocuind feliile de dovlecei cu felii de vinete sau cu ciuperci pleurotus. Dar tot dovleceii au ramas preferartii nostri.

Ingrediente:
- 1 dovlecel 300-350g
- 1 ou
- 2 linguri tarate ovaz
- 2 linguri branza dulce degresata 0,2%
- 2-3 catei de usturoi
- sare, piper
Mod de preparare:
1. Albusul de ou se bate spuma, apoi se amesteca cu taratele, branza, galbenusul,  usturoiul pisat, sare si piper. Compozitia trebuie sa fie ceva mai vascoasa, ca sa nu cada de pe feliile de dovlecel.
2. Dovlecelul se spala bine si se taie in felii.
3.Feliile de dovlecel se trec prin amestecul de ou, tarate si branza, apoi se pun pe tava acoperita cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit 30 min.
 Se pot consuma cu iaurt sau langa o salata de rosii.
 Pofta buna!