luni, 4 august 2014

Biscuiti de post


Este o reteta clasica de biscuit de post. Se face rapid si cu ingrediente la indemana oricui. Biscuitii sunt usor crocanti si gustosi. Reteta este destul de versatila: se pot pune orice tip de oleaginoase/fructe confiate.

Ingrediente
-75 ml ulei
-150 ml apa
-4 lg fulgi de ovaz
-4 lg zahar
-1 lg seminte floarea soarelui
-1 lg seminte de in
-2-3 lg stafide
-faina cat cuprine
-1/2 l-ta bicarbonat de sodiu
Mod de pregatire:
1. Se amesteca uleiul, apa si zaharul.
2. Se adauga fulgii de ovaz, semintele de floarea soarelui, stafidele.
3. Se adauga bicarbonatul stins cu putina zeama de lamiae.
4. Se amesteca si faina pana se obtine un aluat potrivit de tare si lipicios.
5. Se lasa aluatul la "odihna" 10 min.
6. Se fac bilute din aluat care se pun in tava si se aplatizeaza cu ajutorul unei furculite.
7.Se dau la cuptorul incins, la 160 grade(treapta 3 la cuptorul meu), timp de 15-20 min. sau pana devin maronii pe margini.
S-aveti pofta!
P.S . Daca ii doriti mai dulci, adaugati mai mult zahar sau ceva mai multe fructe confiate.