luni, 23 iunie 2014

Salata calda cu orez si ciuperci


Aceasta salata se prepara rapid, este gustoasa si merita un loc de cinste intr-un meniu de post. Este si foarte versatila: ciupercile pleurotus se pot inlocui cu alte tipuri de ciuperci, se mai poate adauga tofu sau alte legume crude (ardei) sau sotate (morcovi, dovlecei).






Varianta de fata cuprinde urmatoarele ingrediente (pentru o portie):
-4 lg orez basmati
-150-200g ciuperci pleurotus
-2 rosii
-1 ceapa verde
-masline
- 1 ceasca apa
-1 lg ulei masline
-sare, piper
Mod de preparare:
1. Orezul se spala si se pune la fiert cu o ceasca de apa.
2. Ciupercile se taie in fasii si se calesc intr-o lingura de ulei aprox. 10 minute
3. Intr-un bol se amesteca orezul, ciupercile, rosiile taiate cuburi, ceapa tocata, maslinele si se asezoneaza cu sare si piper.
 Daca simtiti nevoia adaugati si lamaie/otet balsamic. Dar mie mi s-a parut ca rosiile sunt suficient de acide.
Merita sa incercati reteta. Poate fi o cina usoara si gustoasa.
S-aveti pofta!